Tornby Klitplantage

Nyd den skønne klitplantage i Tornby og udforsk de mange aktiviteter plantagen byder på.

Tornby Klitplantage er en vestkystplantage som ligger helt ud mod kysten, og ligger kun få kilometer syd fra Hirtshals. Plantagen er 548 hektar og blev realiseret i årene 1910-1930.

Bevoksningsgrænsen mod havet følger en 15 - 25 m. høj, tidligere havskrænt, gennembrudt af ådale. Neden for skrænten befinder man sig på hævet stenalder havbund med hvide havklitter - et usædvanlig dejligt stykke vestkystnatur.

I Tornby plantage har du mulighed for at bruge naturen aktivt da der findes en række forskellige muligheder, så som mountainbike spor, ride ruter, hundeskov, vandrestier, cykelstier og ikke mindst kan du opleve Yxengaard.

Yxengaard er et særligt område i Tornby Klitplantage som benyttes til rollespil og kulturelle arrangementer. Man har lov til at benytte sig at det fantastiske område, bare man efterlader stedet pænt, og behandler tingene ordentligt. Læs mere om Yxengaarden her.

Tæt på Tornby Klitplantage finder du Tornby hvor der er spændende muligheder for at nyde naturen og historie. Du finder Tornby Dyssen, Tornby Gl. Købmandsgård og Tornby Strand.

For mere inspiration, gå til www.visithirtshals.dk eller besøg os på Hirtshals Turistbureau.

Del denne side

Opdateret af:

Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning info@visithirtshals.dk
 

Kontakt

Adresse

Tornby Klitplantage
9850 Hirtshals

Fakta

  • Faciliteter

    • Toilet
    • Naturvejlederture
    • Afmærkede ruter

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.9145174026489
Latitude : 57.532759507323