Kunst og kultur i Toppen af Danmark

Få kunst- og kulturoplevelser i Toppen af Danmark med besøg på museer, slotte og herregårde eller hos kunsthåndværkere. Kunsten beriger din ferieoplevelse. Den rører ved noget i dig, og giver dig noget ekstra med hjem. Kunst kan være smuk eller provokerende, men sjældent ligegyldig. I Lysets Land møder du både den klassiske og den nutidige kunst. Besøg gallerier og værksteder, hils på kunstneren og kunsthåndværkeren og få en snak om kunsten og inspirationen.

Kunst og kunsthåndværk - en del af Toppen af Danmark

Toppen af Danmark har en lang tradition for at tiltrække malere, billedhuggere og forskellige kunsthåndværkere, der arbejder med vidt forskellige materialer som rav, sten, glas, keramik og malerier. Du finder desuden masser af gallerier i hele området og flere kunstmuseer med ansete kunstudstillinger. I løbet af året afholdes desuden spændende kunstarrangementer, hvor du f.eks. til de årlige kunstuger kan få unikke og anderledes kunstoplevelser.

Mød en af de mange kunsthåndværkere i Toppen af Danmark, når du besøger de små værksteder eller gallerier. En helt unik oplevelse.

I mange af byerne i Toppen af Danmark kan du besøge spændende gallerier med kunst i forskellige stilarter. Besøg gallerierne og find dine favoritkunstværker.

Besøg de mange spændende kunstmuseer i Toppen af Danmark. Deltag i de guidede rundvisninger og få en ekstra oplevelse.

Oversigt over kulturoplevelser i Lysets Land. Her finder du kunsthåndværkere, arbejdende værksteder, gallerier, kunstudstillinger og museer.

De gode historier om Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark kan du ikke kun opleve de mange spændende historier om området på museer og historiske steder - du kan også høre historierne fortalt af lokale dygtige formidlere. Til arrangementer med Den Gode Historie kan du høre naturen, historier fra gamle dage og opleve historier fortalt med musik og teater. Alt på en helt unik måde for området.

Se Den Gode Historie-brochuren

Nu er den her! Hent bogen på turistbureauet eller lige her. Oplev autenticiteten og fortællerglæden på disse skønne arrangementer, når de engagerede lokale fortællere, på medrivende og levende vis, lader dig være en del af deres historie.

 

 

Deltag i de mange musikarrangementer og festivaler i Toppen af Danmark og oplev den lokale atmosfære.

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen, der går hele vejen op gennem Jylland og ender i Frederikshavn og Hirtshals.

Mærk historiens sus i Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark har du mulighed for at tage på rejse i tiden. Lige meget hvor du befinder dig i Lysets Land er det muligt at opleve, se og mærke historiens vingesus. På de mange historiske museer i området fortælles historien på levende vis. På slotte, herregårde og i kirker møder du store personligheder fra historien som Stygge Krumpen eller i det mindste ser deres mærke i historien.

Prægtige oplevelser i storslåede og smukke omgivelser - det er et besøg på et slot i Toppen af Danmark.

Besøg en herregård

Du finder flere smukke herregårde i Toppen af Danmark; bl.a. Herregården Odden ved Mygdal og Bangsbo og Knivholt ved Frederikshavn.

Besøg et af de historiske museer i Toppen af Danmark og tag på rejse i tiden. Deltag i rundvisningerne - eller gå selv på jagt efter spor fra fortiden.

Biskoppen Stygge Krumpen fra Børglum Kloster levede i middelalderen og rækker sine lange arme helt ind i nutiden - både med sine flotte bygninger og i fiktionens verden som spøgelse i TV2's julekalender.

Hør om Stygge Krumpen

Play Video

Klostre og kirker var nogle af middelalderens største og mest imponerende bygningsværker. Besøg bl.a. Børglum Kloster ved Løkken.