Skagen Grå Fyr

Skagen er et enestående sted for trækfugle fra hele verden

Nu er det helt nye internationale fugleoplevelsescenter Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle åbnet.

I det nye center kan du tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle, der hvert år gæster Skagen og Grenen området.

Skagen Grå Fyr har i mange år været et trækplaster for de næsten 2 millioner gæster, der årligt besøger Skagen og Grenen.

Det er nu ikke kun turister, der valfarter til Grenen – området er også hot spot for mange trækfugle, og er et af Europas bedste fugletræksteder.

Glæd dig til en spændende oplevelse!

Skagen Grå Fyr center for trækfugle

Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle

Skagen Grå Fyr har gennemgået en omfattende renovering, og er nu åbnet som et virtuelt oplevelsescenter med fokus på trækfuglene ved Skagen. Besøg Skagen Grå Fyr, oplev udstillingerne, ringmærkningsstationen, nyd udsigten fra fyrets top og slut af med et besøg i stedets café og shop.
Bliv ringmærket som din egen fugl

Bliv ringmærket med armbånd

Du skal bare vælge hvilken fugl, du vil være og så 'flyve' med din fugl på opdagelse ved Skagen. Der er ti fugle at vælge mellem - både store og små! 

Sandløber - fotograf Knud Pedersen

Fugle på træk

Hvert år passerer millioner af fugle Skagen, på vej til og fra deres ynglepladser i det nordlige Skandinavien. Særlig kendt er rovfugletrækket hvert forår, men også mange andre arter flyver forbi - oplev det flotte skue fra toppen af Skagen Grå Fyr.
Læs om Det Grå Fyrs spændende historie

Historien om Det Grå Fyr

Dets officielle navn var Skagen Fyr, men de lokale har altid sagt 'Det Grå Fyr'. Fyranlægget, der er 46 m højt blev opført i 1858, gjorde skibenes passage forbi Skagen mere sikker. Oprindeligt var det placeret midt på Skagen Odde, men sandflugten har nu 'flyttet' det til få meter fra havet på østkysten. 
Se videoen og nyd den fantastiske udsigt fra Skagen Grå Fyr

Se video om Skagen Grå Fyr

Naturstyrelsen afholder hvert år Fuglefestival i Skagen

Skagen Fuglefestival

Ved Skagen kan du bl.a. se kongeørn, havørn, rød glente og musvåge, men også sjældnere rovfugle som kejserørn, steppehøg, lille skrigeørn, lille tårnfalk og blå glente. Ornitologerne i Skagen er særdeles aktive, hvert år ringmærkes over 6000 fugle.
Oplev Grenensporet i Skagen

Oplev Grenensporet

Naturen på Danmarks yderste punkt - Grenen - er helt unik. Følg de opmærkede ruter, der fører dig hele vejen rundt, og undervejs lærer du om stedets historie, dyre- og planteliv. Der er fire ruter.

Nyd den unikke natur i og omkring Skagen

På tur i naturen ved Skagen

Naturen ved Skagen er helt unik lige fra Grenen hvor Danmark slutter og de to have mødes, til det nye oplevelsescenter Skagen Grå Fyr - Center for Trækfugle.